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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
05/05/2004 |
Data da última atualização: |
01/07/2016 |
Autoria: |
SILVA SOBRINHO, A. G. da; GASTALDI, K. A.; GARCIA, C. A.; MACHADO, M. R. F. |
Afiliação: |
americo@fcav.unesp.br. |
Título: |
Diferentes dietas e pesos ao abate na produção de órgãos de cordeiros. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 32, n. 6, supl. 1, p. 1792-1799, 2003. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-35982003000700030 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
0 experimento foi conduzido com o objetivo de avaliar os pesos e porcentagens de órgãos em relaçao ao peso vivo ao abate (PVA), ao peso de corpo vazio (PCV) e ao peso total dos órgãos (PTO) de cordeiros inteiros 1/2 Ile de France 1/2 Ideal confinados, recebendo dietas com relações volurnoso: concentrado de 50:50 e 30:70 e abatidos aos 30 ou 34 kg. Os parâmetros mensurados foram: língua, pulmões com traquéia, coraçao, figado, pâncreas, timo, tireóide, adrenal, rins, testículos, baço, diafragma, bexiga, pênis e glândulas anexas. Os resultados obtidos revelaram diferenças entre os pesos ao abate nas porcentagens de língua, coraçao, pulmões com traquéia, diafragma, pâncreas, tireóide, baço e glândulas anexas em relaçao ao PVA; nas porcentagens de língua, pulmões com traquéia, figado, pâncreas, baço e glândulas anexas em relaçao ao PCV e nas porcentagens de pulmões com traquéia, figado, pâncreas, tireóide, baço e glândulas anexas em relaçao ao PTO. Dietas com diferentes relações volumoso: concentrado afetararn apenas as porcentagens de pâncreas em relaçao ao PVA, ao PCV e ao PTO. Verificaram-se interações entre relaçao volumoso: concentrado e peso vivo ao abate nos pesos dos pulmões com traquéia, figado, pâncreas, tireóide e glândulas anexas.
[Different diets and slaughter weights affecting organ production of lambs. R. Bras. Zootec. [online]. 2003, vol.32, n.6, suppl.1, pp. 1792-1799. ISSN 1806-9290].
Abstract: The objective of this research was to evaluate weights and percentages of some organs in relation to live weight at slaughter (LWS), empty body weight (EBW) and total organs production (TOP) of intact 1/2 Ile de France 1/2 Polwarth male lambs. The lambs were finished in feedlot and fed diets with roughage:concentrate ratios of 50:50 and 30:70 and slaughtered at 30 or 34 kg. Tongue, lungs with trachea, heart, liver, pancreas, thymus, thyroid, adrenal, kidneys, testicles, spleen, diaphragm, bladder, penis and accessory glands were measured. Differences among treatments on the percentages in relation to LWS of the following organs: tongue, heart, lungs with trachea, diaphragm, pancreas, thyroid, spleen and accessory glands were observed. In relation to EBW, differences on the percentages of tongue, lungs with trachea, liver, pancreas, spleen and accessory glands were observed. Percentages in relation to TOP of lungs with trachea, liver, pancreas, thyroid, spleen and accessory glands also showed differences among treatments. Pancreas was the only organ that was affected by the diets with different roughage:concentrate ratios, when expressed as a percentage of LWS, EBW or TOP. Interactions between roughage:concentrate ratio and slaughter weight for lungs with trachea, liver, pancreas, thyroid and accessory glands were observed. Menos0 experimento foi conduzido com o objetivo de avaliar os pesos e porcentagens de órgãos em relaçao ao peso vivo ao abate (PVA), ao peso de corpo vazio (PCV) e ao peso total dos órgãos (PTO) de cordeiros inteiros 1/2 Ile de France 1/2 Ideal confinados, recebendo dietas com relações volurnoso: concentrado de 50:50 e 30:70 e abatidos aos 30 ou 34 kg. Os parâmetros mensurados foram: língua, pulmões com traquéia, coraçao, figado, pâncreas, timo, tireóide, adrenal, rins, testículos, baço, diafragma, bexiga, pênis e glândulas anexas. Os resultados obtidos revelaram diferenças entre os pesos ao abate nas porcentagens de língua, coraçao, pulmões com traquéia, diafragma, pâncreas, tireóide, baço e glândulas anexas em relaçao ao PVA; nas porcentagens de língua, pulmões com traquéia, figado, pâncreas, baço e glândulas anexas em relaçao ao PCV e nas porcentagens de pulmões com traquéia, figado, pâncreas, tireóide, baço e glândulas anexas em relaçao ao PTO. Dietas com diferentes relações volumoso: concentrado afetararn apenas as porcentagens de pâncreas em relaçao ao PVA, ao PCV e ao PTO. Verificaram-se interações entre relaçao volumoso: concentrado e peso vivo ao abate nos pesos dos pulmões com traquéia, figado, pâncreas, tireóide e glândulas anexas.
[Different diets and slaughter weights affecting organ production of lambs. R. Bras. Zootec. [online]. 2003, vol.32, n.6, suppl.1, pp. 1792-1799. ISSN 1806-9290].
Abstract: The objective of this research was to evaluate weights and perce... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Miúdos; Não componente de carcaça; Peso ao abate. |
Thesagro: |
Carcaça; Confinamento; Cordeiro; Ovino. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 03595naa a2200253 a 4500 001 1529407 005 2016-07-01 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S1516-35982003000700030$2DOI 100 1 $aSILVA SOBRINHO, A. G. da 245 $aDiferentes dietas e pesos ao abate na produção de órgãos de cordeiros. 260 $c2003 520 $a0 experimento foi conduzido com o objetivo de avaliar os pesos e porcentagens de órgãos em relaçao ao peso vivo ao abate (PVA), ao peso de corpo vazio (PCV) e ao peso total dos órgãos (PTO) de cordeiros inteiros 1/2 Ile de France 1/2 Ideal confinados, recebendo dietas com relações volurnoso: concentrado de 50:50 e 30:70 e abatidos aos 30 ou 34 kg. Os parâmetros mensurados foram: língua, pulmões com traquéia, coraçao, figado, pâncreas, timo, tireóide, adrenal, rins, testículos, baço, diafragma, bexiga, pênis e glândulas anexas. Os resultados obtidos revelaram diferenças entre os pesos ao abate nas porcentagens de língua, coraçao, pulmões com traquéia, diafragma, pâncreas, tireóide, baço e glândulas anexas em relaçao ao PVA; nas porcentagens de língua, pulmões com traquéia, figado, pâncreas, baço e glândulas anexas em relaçao ao PCV e nas porcentagens de pulmões com traquéia, figado, pâncreas, tireóide, baço e glândulas anexas em relaçao ao PTO. Dietas com diferentes relações volumoso: concentrado afetararn apenas as porcentagens de pâncreas em relaçao ao PVA, ao PCV e ao PTO. Verificaram-se interações entre relaçao volumoso: concentrado e peso vivo ao abate nos pesos dos pulmões com traquéia, figado, pâncreas, tireóide e glândulas anexas. [Different diets and slaughter weights affecting organ production of lambs. R. Bras. Zootec. [online]. 2003, vol.32, n.6, suppl.1, pp. 1792-1799. ISSN 1806-9290]. Abstract: The objective of this research was to evaluate weights and percentages of some organs in relation to live weight at slaughter (LWS), empty body weight (EBW) and total organs production (TOP) of intact 1/2 Ile de France 1/2 Polwarth male lambs. The lambs were finished in feedlot and fed diets with roughage:concentrate ratios of 50:50 and 30:70 and slaughtered at 30 or 34 kg. Tongue, lungs with trachea, heart, liver, pancreas, thymus, thyroid, adrenal, kidneys, testicles, spleen, diaphragm, bladder, penis and accessory glands were measured. Differences among treatments on the percentages in relation to LWS of the following organs: tongue, heart, lungs with trachea, diaphragm, pancreas, thyroid, spleen and accessory glands were observed. In relation to EBW, differences on the percentages of tongue, lungs with trachea, liver, pancreas, spleen and accessory glands were observed. Percentages in relation to TOP of lungs with trachea, liver, pancreas, thyroid, spleen and accessory glands also showed differences among treatments. Pancreas was the only organ that was affected by the diets with different roughage:concentrate ratios, when expressed as a percentage of LWS, EBW or TOP. Interactions between roughage:concentrate ratio and slaughter weight for lungs with trachea, liver, pancreas, thyroid and accessory glands were observed. 650 $aCarcaça 650 $aConfinamento 650 $aCordeiro 650 $aOvino 653 $aMiúdos 653 $aNão componente de carcaça 653 $aPeso ao abate 700 1 $aGASTALDI, K. A. 700 1 $aGARCIA, C. A. 700 1 $aMACHADO, M. R. F. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG$gv. 32, n. 6, supl. 1, p. 1792-1799, 2003.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/11/2020 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DUTRA, M. DA C. P.; VIANA, A. C.; PEREIRA, G. E.; NASSUR, R. de C. M. R.; LIMA, M. S. |
Afiliação: |
MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; ARÃO CARDOSO VIANA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Ouricuri, Departamento de Agroindústria, Estrada do Tamboril s/n, Vila Quixadá CEP 56200-000, Ouricuri, PE, Brazil; MARCOS dos SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil. |
Título: |
Whole, concentrated and reconstituted grape juice: impact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. xx, p. 128399, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance-liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality. |
Palavras-Chave: |
Functional beverages. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Food composition; Food processing; Grape juice. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218049/1/1-s2.0-S0308814620322615-main.pdf
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Marc: |
LEADER 01962naa a2200241 a 4500 001 2126878 005 2020-11-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399$2DOI 100 1 $aDUTRA, M. DA C. P. 245 $aWhole, concentrated and reconstituted grape juice$bimpact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance-liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality. 650 $aBioactive compounds 650 $aFood composition 650 $aFood processing 650 $aGrape juice 653 $aFunctional beverages 700 1 $aVIANA, A. C. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 700 1 $aLIMA, M. S. 773 $tFood Chemistry$gv. xx, p. 128399, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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